Legitimation och specialistkompetens

För vissa yrken inom hälso- och sjukvården och tandvården krävs legitimation eller bevis om skyddad yrkestitel. Vägen till legitimation ser olika ut beroende på var du är utbildad. På vår webbplats Legitimation och intyg hittar du information om hur du ansöker. Undersköterska blir skyddad yrkestitel 1 juli 2023, ansök hos oss tidigast 1 juli 2023.

Undersköterska blir en skyddad yrkestitel

Från och med den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Detta innebär att det kommer att behövas ett bevis för att ha rätt att använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Du kan inte ansöka om beviset förrän tidigast den 1 juli 2023.

Läs mer på vår webbplats Legitimation och intyg

Ansök om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter

På den här webbplatsen hittar du information om hur du ansöker om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter. Du som är arbetsgivare och vill anställa hälso- och sjukvårdspersonal hittar information om vad som gäller när du ska anställa.

Socialstyrelsen skickar inte ut SMS med en länk gällande ditt legitimationsärende

Vi har blivit kontaktade av ett antal personer med information om att de fått SMS från Socialstyrelsen med uppmaning att klicka på en länk. Vi vill uppmärksamma våra sökande på att vi inte skickar SMS gällande legitimationsärenden. Om du får ett SMS med länk, klicka inte på länken.

Senast uppdaterad:
Publicerad: