Om webbplatsen

Webbplatsen socialstyrelsen.se vänder sig i huvudsak till dig som jobbar inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Här hittar du information om hur du använder webbplatsen, om innehållet på webbplatsen och hur du kontaktar oss om du har synpunkter.

Så här använder du webbplatsen

Hitta på webbplatsen

Det finns flera sätt att hitta innehåll på webbplatsen. På startsidan hittar du länkar till viktigt innehåll, pressnyheter, vår kalender och information om oss. Via menyn längst upp på webbplatsen hittar du allt innehåll.

Våra huvudingångar är

  • kunskapsstöd och regler
  • statistik och data
  • ansök och anmäl.

Sökfunktioner

I sökfunktionen, som nås via fältet Sök längst upp till höger på webbplatsen, kan du söka med fritext. På sökresultatsidan kan du sedan filtrera och sortera sökresultaten på olika sätt för att enklare hitta det du letar efter.

För att göra det enklare för dig att veta var du är på webbplatsen har vi också en så kallad länkstig, eller brödsmulor. Längst upp på sidan hittar du ett spår av länkar. Dessa är klickbara om du vill backa bakåt i strukturen.

Du kan också använda en så kallad webbkarta som visar de olika sidorna som finns på webbplatsen.

En webbkarta som visar strukturen på webbplatsen

Utskrifter

Vår webbplats använder så kallade stilmallar (CSS) för att webbläsare automatiskt ska anpassa sidan för utskrift. På så sätt behövs ingen särskild utskriftsversion, utan du skriver ut sidor från webbplatsen genom att använda din webbläsares inbyggda funktion för utskrift.

Om innehållet

Texter på webbplatsen omfattas av normal upphovsrätt. Det är självklart tillåtet att citera materialet så länge som källan anges. Du får däremot inte ändra i texterna eller använda dem, helt eller delvis, i något kommersiellt syfte utan skriftligt tillstånd.

Länkningspolicy

Länka gärna till socialstyrelsen.se men tänk på att inte använda vår logotyp för att länka till vår webbplats. Vi vill undvika tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad. Länka alltid så att vår webbplats inte placeras inom ramarna (frameset) för en annan webbplats.

Användbarhet

Webbplatsen är byggd utifrån så kallad responsiv design. Det betyder att den fungerar i mobiltelefon, surfplatta och dator. Om du stöter på några problem vill vi gärna att du uppmärksammar oss på det genom att kontakta oss. 

Behandling av personuppgifter

Socialstyrelsen behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och i vissa fall med stöd av kompletterande svensk dataskyddslagstiftning.

Mer om hur vi behandlar personuppgifter

Dölj ditt besök

I din webbläsares inställningar finns alternativ för att radera historik, ta bort filer och tömma cache. Genom att radera historik och tömma cacheminnet undviker du att någon som använder datorn efter dig kan se vilka sidor som du har besökt. Alternativ för att ta bort filer gör att alla filer som kan ha sparats ned från webbplatsen tas bort.

Kom ihåg att alla sidor som du besöker efteråt kommer att sparas, så se till att gömma ditt besök igen om du återvänder till socialstyrelsen.se.

Privat surfning

I många webbläsare är det möjligt att surfa dolt genom att öppna ett nytt fönster för privat surfning. Om du använder privat surfning behöver du inte rensa enligt ovan.

Kontaktinformation

För de flesta sidor på webbplatsen används så kallade funktionsbrevlådor. Det innebär att det finns en e-postadress som går till en brevlåda som bevakas av flera personer. Du kan därför få återkoppling från rätt person fortare. I vissa fall förekommer namngivna kontaktpersoner hos oss, till exempel under Press.

Kontakta oss

Om du har synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Du kan rapportera fel eller ge synpunkter genom att kontakta oss.

Kontakt

Webbansvarig
Senast uppdaterad:
Publicerad: